Back to Nieuws & Evenementen

Nederland – Nederland woont de vierde EU Open for Business Infodag bij

Op 19 november organiseerde werd de EU Open for Business Infodag in Nederland georganiseerd. Meer dan 100 nationale experts, adviseurs en ondernemers kwamen samen om te bespreken hoe het MKB in Nederland toegang kan krijgen tot financiering, nieuwe zakenpartners kan vinden en zich kan aanpassen aan de toekomst.

Giacomo Mattinò, Afdelingshoofd MKB Internationalisering bij de Europese Commissie, en Erik Kuipers, coördinator van het Enterprise Europe Network in Nederland, gaven de aftrap voor het digitale evenement. De infodag ontvouwde zich met een reeks thematische expertpanels en rondetafelgesprekken gericht op het MKB, organisaties die het MKB ondersteunen en zakelijke tussenpersonen.

Meer dan 30 nationale en EU-experts boden praktische instrumenten, concrete oplossingen en inzichten in de diensten en financieringsmogelijkheden van de EU ter ondersteuning van het MKB. Getuigenissen van lokale ondernemers getuigden van de kritische steun van het Enterprise Europe Network in Nederland. Er werden ook verschillende door de EU gefinancierde programma's toegelicht, waaronder SOLVIT, Erasmus voor jonge ondernemers, de Europese IP-helpdesk en het Europees Investeringsprojecten Portaal.

Deelnemers hadden ook de kans om de virtuele marktplaats te bezoeken, online 1 op 1-vergaderingen op te zetten, nieuwe contacten te leggen en ervaringen uit te wisselen.

De sessie-opnames van de Infodag zijn hier te bekijken en de presentaties kan je hieronder downloaden.

Downloadable materials

Downloadable materials

Tags