Back to Nieuws & Evenementen

België – België sluit met succes de “EU Open for Business” infodagen af

Op 25 november organiseerde België de laatste infodag van de EU Open for Business 2020-campagne die volledig digitaal ging. Meer dan 100 experten, adviseurs en ondernemers sloten zich aan om te bespreken hoe kmo's in België toegang kunnen krijgen tot financiering, internationale zakenpartners kunnen vinden en kunnen meegaan met de tijd.

Het digitale evenement werd gemodereerd door journalist Olaf Bruns. Barbara Andreani, coördinator Enterprise Europe Network Belgium, opende de infodag gevolgd door de uiteenzetting van Kristin Schreiber, directeur kmo-beleid, Europese Commissie.

Tijdens de thematische sessies deelden de verschillende sprekers concrete informatie over de vele EU-diensten, instrumenten en financieringsmogelijkheden die beschikbaar zijn voor kmo's in België. Daarnaast getuigden Belgische ondernemers over het belang van de steun die ze ontvangen hebben van het Enterprise Europe Network voor hun onderneming. Er werden ook verschillende door de EU gefinancierde programma's toegelicht, waaronder SOLVIT, Erasmus voor jonge ondernemers en de Europese IP-helpdesk.

Deelnemers kregen de kans om vragen te stellen aan de deelnemers en experten, virtuele 1:1 meetings te plannen en nieuwe contacten te leggen en ervaringen uit te wisselen.

De video livestream en sessie-opnames van de Infodag zijn hier te vinden en de presentaties kunnen hieronder gedownload worden.
.

Downloadable materials

Downloadable materials

Tags